Seo Services

У Бродах показали виставку мініатюрних дерев'яних храмів

У Бродах на Львівщині, відкрилась виставка "Давня українська сакральна архітектура".
На виставці експонуються мініатюри історичних храмів українського дерев'яного зодчества XVII-XIX сторіч, - пише Leopolis.news.
Більшості експонатів із західних областей України, зокрема Бойківщини, Лемківщини, Гуцульщини, та етнічних українських земель у Надсянні (Республіка Польща).
Автором виставкових експонатів є Михайло Яськович – художник-експозиціонер Львівського музею етнографії та художнього промислу. У його творчому доробку, як зазначили організатори виставки, понад 500 макетів дерев'яних українських церков у мініатюрі, яких він виставляв на огляд у більше, ніж у 50-ти персональних виставках. Також в експозиції виставки – пастелі та графічні роботи митця.
Виставкова експозиція буде відкрита щонеділі й діятиме до кінця січня 2019 року. Завершальним етапом виставки, за повідомленнями організаторів, буде благодійний аукціон – усі представлені на виставці експонати будуть виставлені на продажу з метою збору коштів для лікування молодого бродівчанина Юрія Максименка, у якого діагноз – лейкемія.
У Бродах показали виставку мініатюрних дерев'яних храмів У Бродах показали виставку мініатюрних дерев'яних храмів Reviewed by новини on січня 06, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.