Seo Services

Загроза інформаційної безпеки

На загрозах інформаційній безпеці держави наголосили учасники брифінгу 7 лютого у Верховній Раді України – народний депутат України Михайло Бондар, перший секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ та редактор районної газети «Голос відродження» (Броди Львівської області) Надія Забокрицька.
Редактор газети розповіла, що через невиконання Укрпоштою зобов’язань зі своєчасної доставки преси читачі не можуть отримати свіжу газету й залишаються без важливої місцевої інформації. Ще однією проблемою газети, яка пройшла процедуру реформування й стала незалежною, є те, що обіцяні бюджетні кошти, передбачені законом про роздержавлення преси, до багатьох видань так і не надійшли.
«Проблеми, про які говорить пані Надія, характерні для всієї України. Тому Національна спілка журналістів України підтримує вимоги представників місцевих газет, які скаржаться на непартнерську поведінку Укрпошти, на несвоєчасну доставку періодики й постійне зростання тарифів. Також ми підтримуємо виділення бюджетних коштів кожному реформованому виданню, як це передбачено законом. Роль місцевої преси надзвичайно важлива. У районах і містах, де є сильні місцеві видання, влада більш прозора й відкрита», – сказала Ліна Кущ.
«Якщо зникнуть районні газети, висвітлювати місцеві проблеми не буде кому. Не буде кому писати про те, що в селі немає дороги, що місцеві мешканці протестують, приміром, проти будівництва ферми, бо вона створює екологічну загрозу. Відстоювати такі газети обов’язково треба. Після брифінгу я звертатимуся з депутатським запитом до Кабінету Міністрів, Укрпошти з проханням врегулювати порушені питання. Також готовий внести законодавчі пропозиції для того, щоб захистити місцеву пресу», – зазначив депутат Михайло Бондар.
За матеріалами http://nsju.org/article/view/7723
Загроза інформаційної безпеки Загроза інформаційної безпеки Reviewed by Brody.misto.in.ua on лютого 11, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.